titelpagina

Kickstart

Welkom bij de Royal Enfield Club Nederland

Een van onze doelstellingen is “een vriendenkring te vormen van berijders van motorfietsen van Britse origine in Nederland en daarbuiten”. Wij zijn dan ook geen zogenaamde “Owners Club”. Vereiste voor het lidmaatschap is wel om Enfields een warm hart toe te dragen.

Dit is de website van de Royal Enfield Club Nederland, voor leden en voor andere belangstellenden. De bijna 400 leden worden bijeen gehouden door een kern van vrijwilligers, die ieder een specifieke taak op zich nemen. Van het bemannen van de clubstand op beurzen tot redactie en verspreiding van het Bulletin, archiefbeheer, bestuurstaken, website, organisatie van treffens en toertochten, eenhoorn vertegenwoordiging enz. enz. Niets gaat vanzelf en al deze mensen doen dit met liefde voor de club. Af en toe monnikenwerk, maar ach… we zijn van de straat, figuurlijk dan.

 • Agenda en berichten

  Berichten van het bestuur en ook de club-agenda zijn uitsluitend voor leden te vinden via het Alleen Leden deel van deze website. De toegang hiervoor staat in het laatste clubblad.

  Geen lid? Kom eens kijken op één van de clubbijeenkomsten in ‘De Posthoorn’ Achthoven-Oost vanaf 12:00 op de 2e zondag in de oneven maand (uitzondering mei, dan 3e zondag).

  Op de volgende zondagen zijn er club middagen:

  • 14 januari 2024
  • 10 maart 2024
  • 19 mei 2024
  • 14 juli 2024
  • 8 september 2024
  • 1 november 2024

  Net als een Enfield is ook het lidmaatschap niet duur, nu (2024) nog steeds maar € 16 per jaar.
  Vanaf 2025 is de contributie € 20 per jaar (besloten in de Algemene Ledenvergadering 2024).
  Wordt ook lid via het formulier op het menu onderdeel Lid worden worden.

Met de hand geschilderd.

Wie zijn wij?

Wij zijn liefhebbers van klassieke motorfietsen en motorfietsen met een klassiek uiterlijk en dan nog vooral van Enfields. Wij zorgen voor een verbinding tussen deze liefhebbers van Royal Enfield motorfietsen. Dit doen we o.a. door een clubblad uit te brengen, clubmiddagen, treffens en toertochten te organiseren, middels een website speciaal voor leden met een uitgebreid archief, een clubagenda, berichten uit de media en van het bestuur. Verder is nog een forum beschikbaar, waar de leden contact kunnen leggen met andere leden en waar de meest uiteenlopende technische en andere uitdagingen worden besproken, maar waar je ook foto’s en video kunt delen van je tochtjes met je Enfield of van evenementen die je bezoekt. Voor dit forum wordt het Facebook Groep platform gebruikt.

Lees verder ….

Royal Enfield:
de motorfiets die de tand des tijds doorstaat

Royal Enfield is een motormerk dat over de hele wereld een cultstatus geniet. Het iconische ontwerp en de legendarische prestaties hebben hem een reputatie opgeleverd als een echte allrounder, die elk terrein met gemak aankan. Maar waar komt deze legendarische motorfiets vandaan en wat maakt hem zo speciaal?

Het verhaal van Royal Enfield begint in 1893 toen het bedrijf werd opgericht door George Townsend en Robert Walker Smith. Oorspronkelijk heette het bedrijf de Enfield Manufacturing Company, en ze waren gespecialiseerd in de productie van fietsen. Pas in 1901 besloten ze de wereld van het motorrijden te betreden en begonnen ze hun eerste tweewiel-prototype te produceren.

In de daaropvolgende jaren produceerde Royal Enfield een aantal verschillende motorfietsen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog produceerde Royal Enfield motorfietsen voor het Britse leger, maar ook voor het Russische Keizerlijke leger. Deze motorfietsen werden gebruikt in diverse fronten, waaronder de slagvelden van Frankrijk en België. Na de oorlog begon het bedrijf weer met de productie van civiele motorfietsen.

1932

Het was echter de introductie van de Royal Enfield Bullet in 1932 dat het merk een echte vlucht gaf. De Bullet was meteen een hit bij rijders, dankzij het robuuste ontwerp en de indrukwekkende prestaties.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verlegde Royal Enfield zijn focus naar het produceren van militaire motorfietsen voor het Britse leger en diverse precisie componenten van aggregaten tot en met raketdoelsystemen. De motorfietsen werden in tal van campagnes gebruikt en werden legendarisch vanwege hun robuustheid en betrouwbaarheid.

1948

In de naoorlogse jaren bleef Royal Enfield innoveren en haar assortiment motorfietsen uitbreiden. Ze produceerden alles, van lichtgewicht forensenfietsen tot krachtige racemachines. In de jaren vijftig was Royal Enfield een wereldwijd bekende motorfietsfabrikant.

Ondanks het succes stond Royal Enfield in de loop der jaren voor tal van uitdagingen. In de jaren zestig had het bedrijf moeite om gelijke tred te houden met de snel veranderende motormarkt. Dit leidde tot een daling van de verkoop en in 1970 stopte Royal Enfield met de productie in Engeland.

1990

Het verhaal van Royal Enfield was echter nog lang niet voorbij. In 1955 had het bedrijf een joined venture fabriek in India geopend en dit werd het belangrijkste productiecentrum van het bedrijf.

In de loop der jaren is Royal Enfield grote aantallen motorfietsen blijven produceren in India, en het merk is over de hele wereld opnieuw populair geworden.

2024

Tegenwoordig staat Royal Enfield bekend om zijn klassieke ontwerp en robuuste prestaties. De brommers zijn geliefd bij rijders over de hele wereld en het merk is een symbool geworden van avontuur, vrijheid en onthaasten. Of je nu over een bochtige weg rijdt of ruig terrein verkent, een Royal Enfield motorfiets gaat altijd de uitdaging aan.

Kortom, het verhaal van Royal Enfield is er een van doorzettingsvermogen en innovatie. Ondanks dat het merk in de loop der jaren met tal van uitdagingen werd geconfronteerd, bleef het floreren, dankzij zijn toewijding aan het produceren van motorfietsen van hoge kwaliteit die de tand des tijds doorstaan. Tegenwoordig blijft Royal Enfield een iconisch merk dat de geest van avontuur en verkenning vertegenwoordigt, en zijn motorfietsen blijven tot de verbeelding spreken van rijders overal ter wereld.

Berichten

nl_NL
Scroll naar boven