Club-info

Enfield rijden is bereikbaar voor iedereen. De techniek is eenvoudig te doorgronden, onderdeel prijzen zijn een fractie van die van de gangbare motorfietsen. De contributie is om dezelfde reden laag: slechts € 16 per jaar na inschrijving en voor bijna iedereen te betalen. De sfeer is ongedwongen, en leden organiseren zelf af en toe een trip of toertocht. In de club is ruim voldoende kennis aanwezig om iedereen rollend te houden, maar laten we niet vergeten: de Enfield is een heel betrouwbare motor.

Doelstelling

Een van de doelstellingen die in 1979 bij de oprichting van de vereniging is vastgelegd is “een vriendenkring te vormen van berijders van motorfietsen van Britse origine in Nederland en daarbuiten”. Wij zijn dan ook geen zogenaamde “Owners Club”. Vereiste voor het lidmaatschap is wel om Enfields een warm hart toe te dragen.

1999 Enfield Bullet 350

De gekozen omschrijving “van Britse origine” heeft natuurlijk alles te maken met de huidige productie in India. Net als dat wereldwijd alle Philips producten uiteraard van Nederlandse origine zijn, zijn ook alle Enfields uit India van Britse origine. Standaard is er menig ander merk te bekennen en ‘open-minded’ als de Enfield rijders zijn voelt het als een smeltkroes van veel verschillende metalen, maar Enfield staat altijd centraal. Triumph, Norton, Ariel, BSA, Matchless, Panther, Vincent, maar ook Ural, Dnepr, BMW, Harley Davidson, Suzuki, Honda, Jawa, Kawa, Buell enz., van alles hebben we al op bezoek gehad…. maar we vragen er vriendelijk bij: het liefst op een Enfield als het even kan…

Lidmaatschap

Lidmaatschap kost € 16 per jaar en leden vanuit het buitenland betalen in verband met de extra porto kosten € 21 per jaar. Voor een nieuw lidmaatschap wordt éénmalig een inschrijfgeld van € 3,50 gevraagd.

Lees meer….

1954 Royal Enfield Bullet 350

Algemene Leden Vergadering

Elk jaar wordt in het voorjaar de Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden waarvoor alle leden via het clubblad en de website worden uitgenodigd.

Elk lid kan daar zijn zegje doen over alles wat voor de club van belang zou kunnen zijn. We zijn een democratische club.

Privacy Verklaring

Bekijk de Privacy Verklaring voor deze website door hier te klikken.

Clubblad Bulletin

Bulletin animatie

Vier maal per jaar komt het clubblad genaamd “Bulletin” uit. Wat eens begon als een stencil is al jaren een succesvolle uitgave met daarin uiteraard aankondigingen van activiteiten die je niet mag missen, verslagen van activiteiten die je gemist hebt, technische tips, knutselverslagen, stevige motorverhalen, geschiedenislessen over de gouden decennia van het motorrijden en meer van dit al.

Archief

Als je lid bent heb je bovendien toegang tot het Alleen leden gedeelte en het Archief. Inloggegevens staan steeds in de laatste uitgave van het Bulletin, die je als lid thuis gestuurd krijgt.

Clubmiddag

Iedere tweede zondag van de oneven maand, behalve in mei (dan op de derde zondag), is er een bijeenkomst van Enfield-rijders, de clubmiddag. Vanaf een uur of half één zijn zowel leden als andere belangstellenden welkom.

Het adres is:
Eetcafé “de Posthoorn”
Achthoven Oost 28
3417 PD Montfoort
0348 474 450
www.deposthoornmontfoort.nl

Treffen of Kampeer weekend

We proberen jaarlijks enkele treffens te mogelijk te maken, maar er moeten wel leden zijn die het willen organiseren of willen meehelpen.

Op dit moment hebben we om 3 kampeerweekenden: in april een voorjaarstreffen en in oktober een najaarstreffen, beide in de Achterhoek en in augustus een zomertreffen, ergens in het land.

Toertochten

Leden kunnen zelf een toertocht organiseren via de agenda van clubblad en website door dit te melden bij de redacteur en/of webmanager. De afgelopen jaren zijn de toertochten Dwars door Brabant en de Veluwe Rit georganiseerd.
Meer ritten zijn altijd welkom. Meer runs zijn altijd welkom. Een mooie run kan al succesvol zijn met slechts 10 tot 15 deelnemers.

2018 Interceptor 650
2018 Royal Enfield Interceptor 650
nl_NL