Club-info

Enfield rijden is bereikbaar voor iedereen. De techniek is eenvoudig te doorgronden, onderdeel prijzen zijn een fractie van die van de gangbare motorfietsen. De contributie is om dezelfde reden laag: slechts € 16 per jaar* na inschrijving en voor bijna iedereen te betalen. De sfeer is ongedwongen, en leden organiseren zelf af en toe een trip of toertocht. In de club is ruim voldoende kennis aanwezig om iedereen rollend te houden, maar laten we niet vergeten: de Enfield is een heel betrouwbare motor.

* Vanaf 1 januari 2025 is de contributie € 20 per jaar

Doelstelling

Een van de doelstellingen die in 1979 bij de oprichting van de vereniging is vastgelegd is “een vriendenkring te vormen van berijders van motorfietsen van Britse origine in Nederland en daarbuiten”. Wij zijn dan ook geen zogenaamde “Owners Club”. Vereiste voor het lidmaatschap is wel om Enfields een warm hart toe te dragen.

1999 Enfield Bullet 350

De gekozen omschrijving “van Britse origine” heeft natuurlijk alles te maken met de huidige productie in India. Net als dat wereldwijd alle Philips-producten uiteraard van Nederlandse origine zijn, zijn ook alle Enfields uit India van Britse origine. Standaard is er menig ander merk te bekennen en ‘open-minded’ als de Enfield rijders zijn voelt het als een smeltkroes van veel verschillende metalen, maar Enfield staat altijd centraal. Triumph, Norton, Ariel, BSA, Matchless, Panther, Vincent, maar ook Ural, Dnepr, BMW, Harley Davidson, Suzuki, Honda, Jawa, Kawa, Buell enz., van alles hebben we al op bezoek gehad…. maar we vragen er vriendelijk bij: het liefst op een Enfield als het even kan…

Lidmaatschap

Lidmaatschap kost € 16 per jaar en leden vanuit het buitenland betalen in verband met de extra porto kosten € 21 per jaar. Voor een nieuw lidmaatschap wordt éénmalig een inschrijfgeld van € 3,50 gevraagd.
Vanaf 1 januari 2025 is de contributie € 20 per jaar. Woon je in het buitenland, dan betaal je € 25 per jaar.

Lees meer….

Algemene Leden Vergadering

Elk jaar wordt in het voorjaar de Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden waarvoor alle leden via het clubblad en de website worden uitgenodigd. Elk lid kan daar zijn zegje doen over alles wat voor de club van belang zou kunnen zijn. We zijn een democratische club.

Privacy Verklaring

Bekijk de Privacy Verklaring voor deze website door hier te klikken.

Clubblad Bulletin

Vier maal per jaar komt het clubblad genaamd “Bulletin” uit. Wat eens begon als een stencil is al jarenlang een succesvolle uitgave met daarin uiteraard aankondigingen van activiteiten die je niet mag missen, verslagen van activiteiten die je gemist hebt, technische tips, knutselverslagen, stevige motorverhalen, geschiedenislessen over de gouden decennia van het motorrijden en meer van dit al.

Internet en Archief

Als je lid bent heb je toegang tot het Alleen-leden gedeelte van de website met o.a. de clubagenda en het archief. Inloggegevens hiervoor staan steeds in de laatste uitgave van het Bulletin, die je als lid thuis gestuurd krijgt.
Om de onderlinge contacten tussen leden te bewerkstelligen is er ook een besloten Facebook Groep alleen toegankelijk voor leden. Hier kun je eenvoudig van alles met betrekking tot Enfield aan de orde stellen en gemakkelijk foto’s of video’s plaatsen.

Clubmiddag

Iedere tweede zondag van de oneven maand, behalve in mei (dan op de derde zondag), is er een bijeenkomst van Enfield-rijders, de clubmiddag. Vanaf een uur of twaalf zijn zowel leden als andere belangstellenden welkom.

Het adres is:
Eetcafé “de Posthoorn”
Achthoven Oost 28
3417 PD Montfoort
0348 474 450
www.deposthoornmontfoort.nl

Treffen of Kampeer weekend

We proberen jaarlijks een of meer treffens mogelijk te maken, maar er moeten wel leden zijn die het willen organiseren of willen meehelpen.

Op dit moment hebben we 3 kampeerweekenden: in april een voorjaarstreffen en in oktober een najaarstreffen, beide in de Achterhoek en in augustus een zomertreffen, ergens in het land.

Toertochten

Leden kunnen zelf een toertocht organiseren door melding te doen bij een van de bestuursleden of medewerkers. De toertocht wordt dan via de agenda in het clubblad en op de website bekend gemaakt, zodat alle leden er kennis van kunnen nemen. Een directere manier is om dit in de Facebook Groep te doen, maar niet ieder clublid is ook lid van die groep.
De afgelopen jaren zijn de toertochten Dwars door Brabant, Gelders Mooiste en de Veluwe Rit georganiseerd.
Meer ritten zijn altijd welkom. Een mooie rit kan al succesvol zijn met slechts weinig deelnemers. Vaak gaat het om een rit, die je zelf vaak rijdt in je eigen omgeving, met alleen een lunchstop halverwege.
Let op: het is pas een RECN-toertocht, wanneer deze is gepubliceerd in het Bulletin of op de website.

nl_NL
Scroll naar boven